החורף כבר כאן • איזה מרק תרצי להכין? 5 הצעות

מירי זורגר No Comments on החורף כבר כאן • איזה מרק תרצי להכין? 5 הצעות

התחזית מתקררת, השמיים מתקדרים והחורף כבר מתדפק על הדלת זה הזמן להוציא את הסירים ולהעמיד על האש מרקים • מירי זורגר עם מתכון לחמישה סוגי מרקים מהבילים שפותחים תיאבון ומריחים נפלא

אילוסטרציה צילום: Sophie Gordon / Flash 90
21:33
27.04.24
בנצי לייזרוביץ No Comments on ביתר עילית: בית כנסת עלה באש; בנס לא היו נפגעים

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרק אפונה ופתיתי בצק

מצרכים
2 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
300 גר' אפונה קפואה
1 שורש פטרוזליה
לתיבול
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות פפריקה מתוק
2 כפות אבקת מרק עגבניות
לפתיתי הבצק
11/2 כוסות קמח תופח
1 ביצה
1/3 כוס שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמהנ
מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה
מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה
טועמים ומתקנים תיבול
הכנת פתיתי הבצק
מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח
מגישים חם

 

מרק קטניות

מצרכים
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושות
2 גזרים קצוצים לקוביות
1 קולרבי קצוץ לקוביות
2 קישואים קצוצים לקוביות
1 גמבה קצוצה
1 שורש של סלרי קצוץ
1 שורש פטרוזליה קצוץ
3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ
2 מיכלי שעועית מבושלת של מעולה
2 מיכלי חומוס מבושל של חברת מעולה
1 מיכל רסק עגבניות
לתיבול
1 כפית מלח
2 כפיות פפריקה מעושנת
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית תבלין גריל עוף
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה
בסיר של 6 ליטר טגני בצלים ושום עד להשחמה
הוסיפי את הגמבה וטגני הוסיפי את שאר הירקות וטגני כ 5 דקות
הוסיפי מים למילוי של חצי הסיר הוסיפי קטניות והביאי לרתיחה תבלי ובשלי 2 שעות מכוסה על אש נמוכה
\טעמי ותקני תיבול
הגישי עם קוביות לחם אפויות

 

מרק פטריות קרופניק

מצרכים
2 בצלים קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 סלסילות פטריות קצוצות
1 כוס יין לבן
1 כוס גריסים מושרות במים חמים
1 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס טרי
לרביכה
3 כפות קמח
5 כפות שמן

אופן ההכנה
מטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה
מוסיפים את הפטרים ומטגנים להשחמה
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה מתבלים
מכינים את הרביכה
מטגנים בסיר נפרד את הקמח והשמן עד להשחמה
מוסיפים אל הסיר ומביאים לרתיחה נוספת
מבשלים חצי שעה
מוסיפים את הגריסים ומבשלים כחצי שעה נוספת או עד שהגריסים רכים. מגישים עם בצל ירוק קצוץ

 

 

מרק כתומים

מצרכים
2 בצלים חתוכים ל4
5 שיני שום
1 שורש פטרוזליה
1 שורש סלרי
3 בטטות
500 גר' דלעת
4 גזרים
2 כפות אבקת מרק בטעם בצל
1/3 כוס שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
בסי מתאים יש לטגן עד להשחמה את הבצלים
להוסיף את שיני השום ולטגן קלות
להוסיף את שאר הירקות כשהם חתוכים גס לתבל
לכסות במים ולבשל שעה וחצי על אש נמוכה
לטעום ולתקן תיבול
לקרר ולטחון בבלנדר מוט
המרק מעולה בהקפאה

 

מרק קישואים מחית

מצרכים
2 בצלים קצוצים
5-6 שיני שום
1 שורש פטרוזליה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 קולורבי חתוכים לקוביות גדולות
4-5 מקלות סלרי קצוצות
5-6 כפות שמן
2-3 כפות שיבולת שועל
1 1/2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2-3 עלי דפנה
1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר של כ 4 ליטר ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה
מוסיפים את שאר הירקות וכ 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה
מתבלים ומבשלים כשעתים
מוציאים את עלי הדפנה לפני הטחינה
עם בלנדר מוט טוחנים למחית



0 תגובות